'Barcelona heeft spijt en overweegt terugkoopclausule van linksachter te lichten'

'Barcelona heeft spijt en overweegt terugkoopclausule van linksachter te lichten'

04-01-2017 21:25

FC Barcelona grijpt de winterse transferperiode aan om de verdediging een nieuwe impuls te geven. João Cancelo wordt zo goed als zeker de nieuwe rechtsback en ook aan de linkerkant is versterking in aantocht.

Het gaat volgens het Catalaanse Sport om Alex Grimaldo, verdediger van Benfica. De 21-jarige Spanjaard bewandelde een jaar geleden voor anderhalf miljoen euro de omgekeerde weg, maar Barça heeft inmiddels spijt van die keuze. Grimaldo heeft naar verluidt een terugkoopclausule in zijn contract.

De linksback startte buitengewoon goed aan zijn periode bij Benfica, speelde acht competitiewedstrijden en scoorde twee keer, maar staat sinds begin november aan de kant met een blessure. Barça hoopt hem desondanks in januari terug te halen. De Catalaanse grootmacht heeft daarbij wel concurrentie van Juventus, dat óók gecharmeerd is van Grimaldo.

Grimaldo was jarenlang aanvoerder bij Barcelona B, maar kwam door de hevige concurrentie nooit tot een wedstrijd in de hoofdmacht. Met Jordi Alba en Lucas Digne lopen al twee linksbacks rond in Camp Nou.