Frustraties bij Anderlechtman: Ik zou alleen maar flauwekul verkopen

Frustraties bij Anderlechtman: "Ik zou alleen maar flauwekul verkopen"

04-01-2017 17:15
1

Frank Boeckx is momenteel de eerste doelman bij Anderlecht, een wending die weinig fans zagen aankomen. Boeckx zelf heeft echter nooit getwijfeld. Het talent is er, maar hij heeft de perceptie jarenlang tegengehad.

Boeckx vertelt in Sport/Voetbalmagazine dat zijn imago niet overeenkomt met wie hij echt is. "Ik heb de perceptie tegen. Ik heb zogezegd een moeilijk karakter, ik zou niets anders doen dan flauwekul verkopen … In de kleedkamer ben ik inderdaad een lolbroek. Voor mij is humor namelijk de maatstaf van intelligentie. Op het veld ben ik de eerste om erin te vliegen, want dat gaat om de punten, de centen, over het kampioenschap. Wie niet scherp traint of onnozel doet, zal ik uitkafferen."

Boeckx is dan ook helemaal niet verbaasd dat hij plots meedraait. "Als je gedurende anderhalf jaar elke dag met spelers traint die ooit bij een grote club zullen spelen en je valt niet door de mand, dan kun je het niveau toch aan? Maar ik besef dat alles wordt uitvergroot bij Anderlecht: vandaag is alles glitter en glamour, morgen kan alles gitzwart kleuren. Ik ben oud en wijs genoeg om te weten dat de waarheid ergens in het midden ligt."

Ook de verhalen van 'dikke Frank de Tank' zijn volgens Boeckx een beetje overdreven. Hij kan weinig doen aan zijn gewicht. "Ik kom heel makkelijk aan en ik moet extra trainen om gewicht te verliezen. Soms sta ik met bewondering te kijken hoe mijn ploegmaats grote hoeveelheden voedsel naar binnen spelen en geen gram bijkomen. Ik verdik al wanneer ik hen zie eten. Ik heb er mij bij neergelegd dat ik tot het einde van mijn carrière mijn gewicht in het oog zal moeten houden."