''Heb het overwogen, tot ik hoorde dat ik voor een aalmoes zou gaan voetballen''

''Heb het overwogen, tot ik hoorde dat ik voor een aalmoes zou gaan voetballen''

04-01-2017 14:25
1

Mémé Tchité was vorig seizoen nog een speler van Sint Truiden. Zijn passage bij de Kanaries was echter geen groot succes. Nu komt de ex-aanvaller van onder meer Standard en Club Brugge met een opvallend verhaal over Sint Truiden in Sport/Voetbalmagazine.

De aanvaller haalt scherp uit naar Philippe Bormans. ''Een paar dagen voor het begin van de voorbereiding kreeg ik een telefoontje van manager Philippe Bormans. Hij vroeg mij of ik een handje wilde toesteken bij satellietclub Ujpest in Hongarije. Ik heb het een paar seconden overwogen, tot ik hoorde dat ik daar voor een aalmoes zou gaan voetballen. Ik had geen zin om mij te begraven in Boedapest en ik heb dus vriendelijk bedankt. Het antwoord van Bormans liet geen ruimte voor interpretatie: 'Als je niet gaat, dan speel je niet meer.' Ik heb daarna effectief weinig gespeeld.''

Toch denkt Tchité dat hij meer had kunnen betekenen voor de Truienaars. ''De ploeg had nood aan een killer om de degradatie af te wenden. Ik heb nooit rechtstreeks contact gehad met Roland Duchâtelet, maar je moet niet gestudeerd hebben om te weten wie er achter dat manoeuvre zat… Ik zal je verbazen: ik heb veel respect voor Duchâtelet. Met alles wat er is gebeurd, weet ik niet of het wederzijds is'', zegt Tchité.

Assistent neemt het op voor Tchité
Tchité stond er echter niet niet alleen voor. Hij mocht rekenen op de steun van assistent-trainer Benny McCarthy. "Hij kon het niet langer aanzien en is naar het bestuur gestapt: 'Het moet gedaan zijn met die stommiteiten, laat Mémé gewoon spelen.' Hij was zo gedegouteerd over wat hij had meegemaakt bij Sint-Truiden dat hij het op het einde van het seizoen zelf voor bekeken hield."