''Wie nu naar Gent komt, zal een meerwaarde moeten zijn''

''Wie nu naar Gent komt, zal een meerwaarde moeten zijn''

Gepubliceerd: woensdag 4 januari 2017 om 14:15wo 04-01-2017 om 14:15

Sport/voetbalmagazine vroeg aan Ivan De Witte waarom er zoveel verkeerde inschattingen zijn gebeurd tijdens de afgelopen mercato. ''Niet alle transfers zijn verkeerd'', reageerde de Gentse voorzitter. Hij is het dan ook niet eens met de meningen die Ibrahim Rabiu als 'miskoop' etaleren.

''Rob Schoofs vind ik geen verkeerde transfer en Ibrahim Rabiu zal zeker nog zijn waarde bewijzen.'', zegt De Witte. Toch geeft hij toe dat er fouten zijn gemaakt in de transferpolitiek van de Buffalo's. ''Wel zijn er verkeerde inschattingen gemaakt met het halen van nieuwe spelers in relatie met onze manier van spelen, met drie verdedigers, dominant voetbal, met twee flanken die specifieke kwaliteiten moeten hebben.''

''Op het niveau waarop we de laatste jaren aanbeland zijn, is de inpassing van het juiste profiel veel moeilijker dan voorheen. Nu moet het precisiewerk zijn, vroeger was dat iets minder het geval'', licht De Witte toe. ''Deze mercato gaan we proberen zeer scherp te rekruteren, rekening houdend met de specifieke manier waarop wij voetballen, wetende dat andere clubs onze kwetsbare punten blootgelegd hebben. Wie nu naar Gent komt, zal een meerwaarde moeten zijn'', besluit de voorzitter van AA Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vinden jullie ook dat Rabiu geen miskoop is geweest van AA Gent?

Ja, hij zal zich nog bewijzen
59%
Nee, ze hadden hem niet mogen halen
41%
(305 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws