'Volgende Chinese megatransfer: club Witsel biedt 50 miljoen euro voor spits'

'Volgende Chinese megatransfer: club Witsel biedt 50 miljoen euro voor spits'

04-01-2017 12:15

Nikola Kalinic is de volgende speler die door één van de rijke Chinese clubs wordt weggekocht. Tianjin Quanjian is bereid om de transferclausule van 50 miljoen euro te betalen.

Dat meldt Sky Sport Italia woensdag. Eerder deze week verrasre Tianjin de voetbalwereld al door Axel Witsel een loon van 300.000 euro per week voor te schotelen. De Rode Duivel tekende een contract voor liefst vijf seizoenen. Hij krijgt wellicht op korte termijn gezelschap van Kalinic, nu nog speler van Fiorentina.

Omdat oud-verdediger Fabio Cannavaro de scepter zwaait bij Tianjin, is de verwachting dat de blik vaker op de Serie A wordt gericht. De gesprekken met Fiorentina over de transfer van Kalinic worden naar verwachting woensdag geopend. De spits tekende onlangs een nieuw contract in Florence. Daardoor zit een lagere transfersom dan die in zijn clausule staat er niet in zit voor Tianjin.

Kalinic maakte dit seizoen in vijftien Serie A-optredens acht doelpunten. Vorig jaar maakte hij twaalf goals in 25 competitiewedstrijden.

Lees ook: Witsel reageert zelf op miljoenentransfer: "Het is tijd voor verandering"