Oud-coach van Rouches blijft niet: Simpelweg omdat ik benieuwd ben

Oud-coach van Rouches blijft niet: "Simpelweg omdat ik benieuwd ben"

04-01-2017 10:16

Ron Jans houdt het na dit seizoen voor gezien bij PEC Zwolle. Dat maakt de Overijsselse club woensdag bekend via de officiële kanalen. De ex-trainer van Standard Luik heeft aangegeven zijn contract niet te verlengen.

Dinsdag heeft de coach dat aan technisch directeur Gerard Nijkamp laten weten. Jans zegt het prima naar zijn zin te hebben in Zwolle. "Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club", aldus Jans op de clubsite. "Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten."

Adriaan Visser, voorzitter van PEC, respecteert het besluit van Jans. "Samen met hem hebben we als club de afgelopen jaren een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Gezien de optelsom van sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Ron de meest succesvolle trainer is uit de historie van PEC Zwolle." Als trainer van PEC Zwolle won Jans de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

In België is Jans natuurlijk voornamelijk bekend als ex-coach van Standard. De Nederlander kwam in de zomer van 2012 toe op Sclessin, maar zijn dienstverband was er uiteindelijk een van bijzonder korte duur. Na elf wedstrijden mocht hij alweer ophoepelen met een oogst van slechts dertien schamele punten.