'Anderlechtbestuur wil transfer van Deschacht blokkeren'

'Anderlechtbestuur wil transfer van Deschacht blokkeren'

04-01-2017 08:08
1

Voor Olivier Deschacht is het tot dusver een seizoen met pieken en dalen geweest. Hij werd alleen recordhouder qua aantal wedstrijden bij Anderlecht, maar belandde ook in de B-kern na het befaamde gokschandaal. Nu ziet het er terug rooskleurig uit voor de verdediger.

Volgens Het Nieuwsblad mag Deschacht dan toch bij Anderlecht blijven. Hij genoot interesse van Zulte Waregem, maar het bestuur had geen zin om hem te laten gaan. Anderlecht wil namelijk niet dat Deschacht langs de achterpoort verdwijnt, na vijftien jaar dienst zou dat een stevige domper zijn. Deschacht zit dan ook in de selectie voor de winterstage in het Spaanse La Manga.

Coach René Weiler leek de verdediger helemaal afgeschreven te hebben, maar in de meest recente competitiematch tegen Charleroi dook Deschacht plots weer op in de wedstrijdkern. Hij speelde uiteindelijk niet, maar het is wel een teken dat de plooien tussen Weiler en Deschacht stilaan zijn gladgestreken. Deschacht zou zijn carrière zo toch nog kunnen afsluiten bij Anderlecht, al heeft hij wel een aflopend contract.