Boeckx is Anderlecht eeuwig dankbaar en haalt uit naar ex-ploeg AA Gent

Boeckx is Anderlecht eeuwig dankbaar en haalt uit naar ex-ploeg AA Gent

03-01-2017 19:38

Tegen alle verwachtingen in is Frank Boeckx momenteel de eerste doelman van RSC Anderlecht. De ervaren man ontpopte zich tot een basispion bij de Brusselaars. Daarvoor moet hij één man bedanken.

De goalie heeft niets dan lof voor Peter Smeets, het voormalige hoofd van de sociale cel van Anderlecht."Ik zat zonder club en het seizoen was bijna begonnen. Peter Smeets heeft me toen een grote dienst bewezen: hij kende het paars-witte huis en wist dat Anderlecht een ervaren doelman zocht", zegt Boeckx in Sport/Footmagazine.

Smeets gaf de Brusselaars een goede tip. "Hij heeft toen aan het bestuur, Besnik Hasi en aan keeperstrainer Max de Jong uitgelegd dat mijn imago van 'moeilijke jongen' zwaar overschat was: 'Frank is een goede jongen, geef hem een kans'", aldus de goalie.

Glimlach
Die gunst zal Boeckx ook helemaal niet vergeten. "Ik ben Peter Smeets en Anderlecht eeuwig dankbaar, zij hebben mij uit de 'shit' getrokken. En ik ben erg blij dat ik nu iets kan terugdoen als wederdienst. Het eerste wat ik destijds moest doen was mijn spelplezier terugvinden, dat had ik verloren tijdens mijn passage bij AA Gent."

"Na een paar dagen al trainde ik weer met een glimlach, ook al wist ik dat ik toen geen enkele kans op spelen had", aldus Boeckx. Inmiddels is de doelman de eerste keuze van René Weiler geworden, al lijken de Brusselaars wel uit te kijken naar een nieuwe doelman.