Tielemans haalt lijst van grootste, jonge talenten ter wereld

Tielemans haalt lijst van grootste, jonge talenten ter wereld

03-01-2017 15:36
1

Youri Tielemans heeft een prestigieuze lijst gehaald van het Franse voetbaltijdschrift France Football, dat ook de verkiezing van de Gouden Bal in goede banen leidt. In een oplijsting van de grootste talenten die dit jaar hun twintigste verjaardag nog moeten vieren, prijkt Tielemans tussen spelers van onder meer Bayern München en Manchester United.

Er is wel het feit dat de middenvelder in tegenstelling tot leeftijdsgenoten als Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund), Marcus Rashford (Manchester United) en Renato Sanchez (Bayern München) nog steeds niet bij een Europese topclub speelt. Toch wordt hij wel al in één adem genoemd met spelers uit de topclubs. Het Franse voetbalmagazine noemt Tielemans een 'ultramoderne middenvelder'.

"Aangekondigd als het nieuwe Belgische fenomeen sinds zijn Champions League-debuut op amper zestienjarige leeftijd, heeft Tielemans de tijd genomen om om te gaan met de druk die gelegd werd op zijn ontwikkeling. De laatste maanden vliegt hij echter door het Belgische kampioenschap in afwachting van zijn transfer naar een team met meer prestige. Zijn tactische vooruitgang, gekoppeld aan zijn techiek en fysiek maken van hem een ultramoderne middenvelder."

De volledige lijst
1. Ousman Dembélé (Borussia Dortmund/Fransman)
2. Gabriel Jesus (Manchester City/Braziliaan)
3. Marcus Rashford (Manchester United/Engelsman)
4. Renato Sanchez (Bayern München/Portugees)
5. Youri Tielemans (RSC Anderlecht/Belg)
6. Amadou Diawara (Napoli/Guinees)
7. Breel Embolo (Schalke 04/Zwitser)
8. Emre Mor (Borussia Dortmund/Turk)
9. Oliver Burke (RB Leipzig/Schot)
10. Issa Diop (Toulouse/Fransman)