'Arme' Keniaan zal tot het einde van zijn leven aan Teodorczyk denken

'Arme' Keniaan zal tot het einde van zijn leven aan Teodorczyk denken

03-01-2017 13:10

Haast iedereen waagt wel eens een gokje – zelfs voetballers. Heel af en toe wint er iemand de grote jackpot, maar vaak gaat het ook net mis. Het overkwam Geoffrey Kiptanui Chepchilat door Łukasz Teodorczyk.

Geoffrey Kiptanui Chepchilat is een Keniaan die het grote geld al rook. Eind vorig jaar kon hij 1,367 miljoen euro winnen. Maar het liep net mis. Dat meldt Daily Nation. De man had al zijn wedstrijden juist behalve zijn laatste gok. Daarin voorspelde hij dat Charleroi – Anderlecht ging verslaan.

Helaas voor de Keniaan liep er bij Anderlecht een zekere Teodorczyk rond. De Pool scoorde en gaf een assist waardoor Anderlecht won en Chepchilat naast de jackpot greep.

Eind goed, al goed
Gelukkig heeft het verhaal toch nog een mooi einde. Ondanks de winst van Anderlecht hield Chepchilat 195.296,40 euro over aan zijn weddenschap. Dat is natuurlijk ook niet slecht. Normaal moet de man met drie euro per dag toekomen.

Met zestien van de zeventien weddenschap juist klaagt de Keniaan dan ook niet. "Ik ben blij met wat ik gewonnen heb. Ik miste de mega jackpot, maar ik zal blijven spelen tot ik dat geluk heb."