Koopjes in 2017: een elftal gratis op te halen spelers uit de Jupiler Pro League

Koopjes in 2017: een elftal gratis op te halen spelers uit de Jupiler Pro League

03-01-2017 11:00

Het is weer mercato-tijd, daar kan geen enkele voetbalfan naast kijken. Tegenwoordig vliegen de transfers ons om de oren. Soms hoef je echter niet al te veel geld te spenderen om een mooie slag te slaan. Heel wat spelers uit de Jupiler Pro League lopen midden 2017 namelijk uit hun contract. VoetbalPrimeur.be houdt nu al solden en stelt een elftal op met aflopende contracten.

Guillaume Hubert (Standard Luik)
Aan het begin van het seizoen mocht Jean-François Gillet de honneurs waarnemen onder de Luikse lat, maar in de loop van de herfst nam Hubert over. De 22-jarige doelman toont potentieel, al valt hij af en toe nog te betrappen op een foutje. Vanuit Engeland is er alvast interesse. Benieuwd of Standard een poging zal wagen om zijn contract open te breken.

Laurens Paulussen (KV Mechelen)
Een speler waarvoor de Mechelse fans naar het AFAS-stadion komen: tonnen inzet, steeds voorop in de strijd en met beide voeten op de grond. Toch lijkt zijn verhaal bij Malinwa stilaan geschreven. Heel wat andere eersteklassers zouden deze Paulussen kunnen gebruiken, als eerste keuze of als gemotiveerde bankzitter.

Sandy Walsh (KRC Genk)
Onlangs gaf de Nederlander aan dat hij een overgang naar de Eredivisie wel ziet zitten. Als Walsh nog een half jaar wacht, heeft hij ongetwijfeld enkele Nederlandse clubs voor het uitkiezen. De verdediger wordt in Genk zowat gebruikt als manusje-van-alles. Rechtsback, centraal achterin of controlerende middenvelder, eigenlijk kan hij het allemaal.

Marvin Baudry (Zulte Waregem)
Sinds zijn overgang van Amiens SC in de zomer van 2015 mag Baudry zich in Waregem een onbetwistbare basisspeler noemen. Met de West-Vlamingen kroonde de mandekker zich tot herfstkampioen. Dat zou goed wel eens de laatste (symbolische) titel kunnen zijn voor de Congolees aan de Gaverbeek, want eind juli loopt zijn contract af.

Francis N’Ganga (Sporting Charleroi)
Al jaren een vaste waarde op de linksachter in het Zwarte Land. Felice Mazzu weet wat hij aan de Congolees heeft, maar die zou stilaan ook wel eens een nieuwe uitdaging willen aangaan. Met zijn 31 lentes begint de tijd stilaan te dringen. Misschien behoort een terugkeer naar de Ligue 1, waar hij ooit negen matchen betwistte voor Grenoble, tot de mogelijkheden?

Andile Jali (KV Oostende)
Af en toe durft hij zeer nonchalant te zijn, maar voetballen kan Jali als de beste. De Zuid-Afrikaan eist steeds de bal op en bepaalt het tempo waarin zijn ploeg acteert. Op 26-jarige leeftijd telt Jali momenteel 25 caps voor zijn nationale elftal. Dat lijkt de ideale uitgangspositie om binnen een half jaar op zoek te gaan naar een mooie club.

Gertjan De Mets (KV Kortrijk)
Jarenlang was De Mets de metronoom van KVK. Tegenwoordig komt hij onder trainer Karim Belhocine echter amper nog aan de bak. Een verdere toekomst in Kortrijk lijkt dan ook uitgesloten. Er zou deze winter al interesse zijn vanuit 1B, onder meer koploper SV Roeselare wordt genoemd. Is het Club Brugge-product bereid om een stap terug te zetten?

Alessandro Cordaro (Zulte Waregem)
Eén van de wederopstandingen van het huidige seizoen. Lange tijd behoorde Cordaro tot de gevaarlijkste vleugelaanvaller uit de Jupiler Pro League, maar de laatste jaren was de snedigheid wat uit zijn acties verdwenen. Onder de vleugels van Francky Dury staat de Italobelg er nu weer helemaal. Ideaal moment, want in de zomer is hij transfervrij.

Sotiris Ninis (Sporting Charleroi)
Voorzitter Mehdi Bayat kondigde het begin december al aan: Ninis mag de Zebra’s in de winterstop verlaten. Heel onaardig presteerde de spelmaker tot nu toe nochtans niet, met onder meer twee goals en zes assists. Toch verwacht men in Charleroi meer van iemand met de bijnaam ‘de Griekse Messi’. Een terugkeer naar zijn thuisland lijkt het meest waarschijnlijk.

Ayanda Patosi (Sporting Lokeren)
Ooit kondigde deze Zuid-Afrikaan zich aan als één van de toekomstige sterren in België. Anno 2017 is de gemiddelde voetbalfan Patosi, nog steeds maar 24 jaar oud, al lang vergeten. Door vedetteneigingen en moeilijkheden met zijn gewicht is men hem in het Waasland liever kwijt dan rijk. Liefst deze winter nog, anders komende zomer.

Dalibor Veselinovic (KV Mechelen)
Een man met specifieke kwaliteiten en heel wat gebreken, zo kan je Veselinovic het best omschrijven. Ideaal om in de slotfase van een wedstrijd het terrein in te sturen om nog wat power play te spelen. In zijn eerste seizoen bij Malinwa liep het nog zeer vlot (dertien doelpunten), maar nadien volgde het grote niets. Zijn rood-gele verhaal is dan ook geschreven.