Heeft Genk supertalent binnen? Ik vergelijk Sander met Patrick Vieira

Heeft Genk supertalent binnen? "Ik vergelijk Sander met Patrick Vieira"

03-01-2017 07:45

Racing Genk heeft maandag een opvallende transfer voorgesteld. Sander Berge moet de opvolger worden van Wilfred Ndidi. De Noor is amper achttien jaar, maar volgens Kjetil Rekdal wordt hij toch een directe meerwaarde. 

Rekdal heeft Berge onder zijn hoede gehad bij Valerenga, we kennen ook nog als ex-coach van onder meer Lierse. Hij vindt Berge een beest. "Toen ik hem twee jaar terug naar Vålerenga haalde, vergeleek ik Sander al met Patrick Vieira. Hij is groot, sterk en snel voor zijn gestalte. Hij is ook niet bang om de bal te vragen en zal er altijd wat mee doen. Sander heeft een goede pass. Eén tegen één is hij uitzonderlijk, hij kan makkelijk z'n mannetje voorbij. Op korte tijd heeft hij een ongelooflijke progressie gemaakt. Jammer dat we zo'n jong talent moeten laten gaan, maar zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal. Genk heeft een fantastische transfer gedaan", reageert hij in Het Laatste Nieuws.

Rekdal is heel blij met de keuze van Berge, die ook naar Everton kon.  "Het is verstandig van Sander om voor Genk te kiezen. Als hij naar Everton was gegaan, dan was hij daar de zoveelste belofte en zou hij er lang over doen om het eerste team te halen. Bij Genk weet ik zeker dat hij snel zal spelen en ook meteen een impact zal hebben. Genk is een club waar jonge spelers zich goed ontwikkelen en de competitie moet hem ook liggen. Mentaal is hij een beer. Sander is nergens bang van."