'Everton trekt 58 miljoen euro uit voor deze drie toptransfers'

'Everton trekt 58 miljoen euro uit voor deze drie toptransfers'

03-01-2017 07:29

Ronald Koeman gaat zich met Everton in januari roeren op de transfermarkt. De manager van The Toffees heeft volgens The Sun een transferbudget van 58 miljoen euro voorhanden, maar wil ook jonge spelers van Everton de kans blijven geven.

Virgil van Dijk is één van de belangrijkste doelwitten van Koeman. De centrale verdediger van Southampton staat ook in de belangstelling van Chelsea en Manchester City. Ook Morgan Schneiderlin en Memphis Depay staan op Koemans wensenlijst. "De club weet dat we wat willen veranderen, ik hoop dat ik zaken kan doen op de transfermarkt", gaf Koeman te kennen op een persconferentie na de 3-0 zege op Southampton.

Hij nuanceert dat verhaal wel. "Ik ben eigenlijk niet zo druk bezig met transfers. Ik focus me vooral op de wedstrijden en misschien is het bestuur wel heel druk om wat spelers naar de club te krijgen", aldus Koeman, die niet alleen inzet op aankopen. Zo gaf hij Tom Davies en Dominic Calvert-Lewin tegen Southampton vanaf het begin de kans. Over Davies: "Hij doet het goed, maar heeft nog tijd nodig."