Vormer wil titelsucces herhalen: Als dat niet lukt, ligt het echt aan onszelf

Vormer wil titelsucces herhalen: "Als dat niet lukt, ligt het echt aan onszelf"

02-01-2017 17:44

2016 was het jaar van Club Brugge. De West-Vlamingen behaalden voor het tweede jaar op rij de bekerfinale (die ze wel verloren), eindigden het jaar als koploper in de Jupiler Pro League en veroverden, dat vooral, de landstitel. Ruud Vormer blikt terug op die triomf.

Het liep niet altijd van een leien dakje voor Club, zeker niet in aanloop naar de Play-Offs. "Tuurlijk, het hele seizoen goed presteren is moeilijk, voor iedere club. Kijk maar naar al die andere clubs. Dat incident in Gent, dat was natuurlijk niet leuk. Wij willen daar ook niet de boot in gaan, hé. Maar je ziet dat we daarna wel stapjes maakten", vertelt Vormer bij Focus WTV

In de Play-Offs volgden vervolgens ontgoochelingen tegen RSC Anderlecht en KRC Genk. "We praten daarover, als team. Ja, dat waren twee mindere wedstrijden denk ik. Eén keer met die Ndidi die een wereldgoal maakt. Dat soort wedstrijden hoort er ook bij. Het is juist knap hoe je er daarna weer bovenop komt. Dat hebben we ook gedaan", vindt de Nederlander.

Herhaling van scenario
Uiteindelijk pakte Blauw-Zwart de titel, uitgerekend tegen de aartsrivaal uit Brussel. "Na elf jaar, hé. En ook voor mij mijn eerste titel. Daar heb je eigenlijk geen woorden voor, dat is heel moeilijk om uit te leggen. Dan is het gewoon één groot feest. We kwamen met een open bus, en dan zie je zoveel mensen... Het zou wat zijn, hé, twee jaar achter mekaar kampioen. Maar we moeten er nog hard voor werken hoor. Het ligt aan onszelf. Als wij het niet halen, ligt het aan onszelf", oordeelt Vormer streng.