Vertonghen komt met opvallende uitspraak: Rivaliteit met hen is even groot

Vertonghen komt met opvallende uitspraak: "Rivaliteit met hen is even groot"

02-01-2017 16:32

Als kat en hond zijn ze, de supporters van Tottenham Hotspur en Arsenal FC. De rivaliteit tussen beide clubs loopt al decennia terug, maar de laatste jaren is een andere Londense club hen voorbijgesneld: Chelsea FC. Jan Vertonghen erkent dat The Blues op dezelfde hoogte zijn gekomen.

Dat geldt niet alleen qua spelniveau, maar ook op het vlak van rivaliteit. "Zij zitten nu op dezelfde hoogte, omdat ze het zo goed gedaan hebben de voorbije tien à vijftien jaar. Zij zijn er nu ook", aldus de Rode Duivel in gesprek met Soccer Saturday. Sinds 2000 veroverde Chelsea zeventien trofeeën, Tottenham welgeteld één, de League Cup in 2008.

Donderdag staan beide elftallen tegenover mekaar in de Premier League. Chelsea staat momenteel op kop na een reeks van dertien overwinningen op rij. "Zeker dit seizoen is het een team dat heel moeilijk te verslaan valt. Ik ken een paar jongens bij hen en dat maakt het nog wat interessanter", verwijst Vertonghen naar collega-internationals Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi.