Guardiola neemt het op voor De Bruyne: Gezien tegen Arsenal?

Guardiola neemt het op voor De Bruyne: "Gezien tegen Arsenal?"

02-01-2017 14:08

Kevin De Bruyne had het zaterdagavond moeilijk tegen Liverpool FC. De middenvelder kon nooit echt zijn stempel drukken op het spel van Manchester City. De Rode Duivel begon centraal aan de wedstrijd, maar moest na rust uitwijken naar links. Toch kon hij ook op deze nieuwe positie geen indruk maken. Liverpool won de wedstrijd dan ook met 1-0.

''Dit soort wedstrijden zijn niet gemakkelijk voor aanvallende middenvelders'', begint Pep Guardiola op een milde toon. Een Engelse journalist vroeg zich echter af of De Bruyne geen tekenen van vermoeidheid vertoonde, weet Het Belang van Limburg. Mede door het Europese Kampioenschap dat De Bruyne afgelopen zomer speelde kan vermoeidheid een factor zijn van de tegenvallende prestatie. ''Nee,hij is helemaal niet vermoeid. Kevin is niet de enige die een EK speelde hé'', was Guardiola duidelijk.

''Het kan zijn dat hij moe is'', vervolgt de Spanjaard. ''Maar dat heeft dan vooral te maken met de korte opeenvolging van onze wedstrijden te maken. Heb je hem zien spelen tegen Arsenal? Zoals hij daar liep en kansen voor zichzelf creëerde, denk ik niet dat je kan zeggen dat hij vermoeid is'', besluit Guardiola.