'Ook middenvelder van Ajax gaat zwichten voor Chinees topsalaris'

'Ook middenvelder van Ajax gaat zwichten voor Chinees topsalaris'

Gepubliceerd: maandag 2 januari 2017 om 07:43ma 02-01-2017 om 07:43

Nemanja Gudelj staat op het punt een transfer te maken naar China. Het grote geld lonkt voor de Servische middenvelder, die van Ajax kan overstappen naar Tianjin Teda. Daar kan hij voor drie jaar tekenen, meldt De Telegraaf.

Als Gudelj de transfer maakt, is hij in één klap multimiljonair. Ajax' directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigt dat de Chinese club zich in Amsterdam heeft gemeld. Gudelj kan bij Tianjin Teda een weeksalaris van liefst 100.000 euro verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van ruim 5 miljoen euro.

De Chinese competitie staat bol van de kooplustige clubs. Onlangs ging Carlos Tevez voor een salaris van 722.000 euro per week van Boca Juniors naar Shanghai Shenhua en ook Oscar van Chelsea werd verleid door het grote geld. Gudelj is waarschijnlijk de volgende speler die toehapt. Sinds zijn transferwens bekend is, stonden subtoppers uit Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland in de rij.

Gudelj kan in China echter veel meer verdienen dan bij één van die clubs en overweegt serieus een overstap. Naast het salaris incasseert de middenvelder ook tekengeld van enkele miljoenen. De Telegraaf weet dat het tot medio 2020 om in totaal 17 miljoen euro gaat. Ajax wil zes miljoen euro hebben voor Gudelj, daarover moet nog een akkoord worden bereikt met Tianjin Teda.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws