'AA Gent wil speler wegkapen bij Belgische topclub'

'AA Gent wil speler wegkapen bij Belgische topclub'

02-01-2017 07:00

AA Gent begon het seizoen als titelkandidaat, maar moet nu nog krasselen voor Play-Off 1. Een flinke kwaliteitsinjectie is dus nodig, en die kan er misschien wel komen door Adrien Trebel.

Het Laatste Nieuws weet dat Trebel dé droomtransfer is voor deze winter. AA Gent probeerde hem vorige zomer al weg te halen, maar toen stootte het op een nee. Nu zou Trebel nog altijd minstens twee miljoen euro moeten kosten. Trebel heeft zich ondertussen onmogelijk gemaakt bij Standard. Hij verloor er al zijn aanvoerdersband en aast duidelijk op een transfer. Hein Vanhaezebrouck heeft niet echt een goede geschiedenis met 'moeilijke jongens', maar Trebel kan de kleedkamer met zijn winnaarsmentaliteit wel wakkerschudden.

AA Gent is naarstig op zoek naar een waardige opvolger van de vertrokken Sven Kums. Ibrahim Rabiu moest dat eigenlijk worden, maar komt niet verder dan de tribune. Rob Schoofs en Hannes Van Der Bruggen voldoen voorlopig ook niet. Gent wil een controlerende middenvelder die het spel van verdelen, Trebel past in dat profiel.