Nederlandse conclave bij Club overtuigt: Eerste op het bord van Preud'homme

Nederlandse conclave bij Club overtuigt: "Eerste op het bord van Preud'homme"

01-01-2017 23:11

Club Brugge sloot 2016 als leider af in 2016. Daarvoor kon het onder andere Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer bedanken. De twee Nederlanders werden door Het Nieuwsblad dan ook in het elftal van de heenronde gezet.

Vormer is één van de sterkhouders bij Blauw-Zwart. Volgens analist Eddy Snelders is het dan ook niet meer dan terecht dat hij een plekje in het elftal krijgt. "Michel Preud’homme zet hem altijd als eerste op het bord", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Niet alleen omdat hij altijd voorop gaat in de strijd maar de Nederlander, technisch wat onderschat, is zowel dienend als beslissend, is een onmisbare pion. Geen box-to-box maar box-IN-box, dat is belangrijk."

Ook van Rhijn was al belangrijk met enkele doelpunten op vrije trap. "Ik kies heel bewust voor verdedigers die regelmatig hun goaltje meepikken", zegt Eric Van Meir. "Daarom van Rhijn, al drie goals, zijn vrijschoppen zijn een geducht wapen. Ik vind hem zowel defensief als offensief op de rechterflank heel sterk", besluit de trainer van Lierse.