Geniale hakgoal Giroud hoogtepunt tijdens klinische thuiszege Arsenal

01-01-2017 18:50

Arsenal is zondagavond opgeklommen naar de derde plek op de Premier League-ranglijst. In eigen huis werd er eenvoudig gewonnen van het Crystal Palace van Christian Benteke: 2-0. Olivier Giroud zorgde met een fantastische goal voor het absolute hoogtepunt van de weinig enerverende wedstrijd.

Nummer zeventien Palace kwam er amper aan te pas in het Emirates Stadium. Arsenal domineerde in de eerste helft en kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong dankzij Giroud. Het doelpunt van de Franse spits was fantastisch: met zijn hak werkte hij de bal langs de verbouwereerde doelman Wayne Hennessey. Het moment deed denken aan de treffer van Henrikh Mkhitaryan, die op Boxing Day ook al met een zogenaamde 'scorpion kick' scoorde.

Geen moment kwamen The Gunners écht in de problemen, al moest Petr Cech nog wel een paar keer in actie komen bij pogingen van Benteke en Andros Townsend. Alex Iwobi zorgde in de 56e minuut voor de eindstand. Hij kopte van dichtbij de 2-0 binnen. Arsenal staat nu op de derde plek, met veertig punten uit negentien duels. Aartsrivaal Tottenham Hotspur - dat eerder op de dag met 4-1 won van Watford - zakt weer een plek op de ranglijst.