De Bruyne en Hazard zijn toppers, maar niet de besten die ik hier zag passeren

"De Bruyne en Hazard zijn toppers, maar niet de besten die ik hier zag passeren"

01-01-2017 18:37

Kevin De Bruyne en Eden Hazard spelen regelmatig de sterren van de hemel in de Premier League. De laatste jaren is in de Europese competities echter gebleken dat de échte top niet langer Engels kleurt. Kristof Terreur, journalist bij Het Laatste Nieuws, en Marc Degrijse pleiten dan ook voor wat meer nuchterheid.

"Je hebt zelf toch ook de oefening gemaakt, voor de top 30 van de beste spelers van 2016?", stelt Terreur zijn kompaan de vraag in HLN. "Bij mij stond daar één Belg in, rond plaats 18: De Bruyne. We neigen soms naar overschatting. Hazard en De Bruyne zijn toppers in de Premier League en hebben groeimarge, maar zijn niet de besten die ik hier heb zien passeren. Dat blijven Luis Suárez en Bale."

"We moeten niet meer juichen als er een Belg, hoera, uitblinkt tegen Bournemouth, een club van dertien in een dozijn. Superlatieven moeten we opsparen voor knalprestaties tegen Man United of Barcelona", vindt Terreur. Een mening waar Degryse zich volledig bij aansluit.

Druk?
"We zullen pas in 2018 zien of ze hun voeten ook op de allerhoogste trede kunnen zetten", aldus de oud-international. "Een nieuwe titel in Engeland voor Hazard, misschien weer Speler van het Jaar in Engeland: dat weten we allemaal al. Ook De Bruyne zie ik met dit City niet meedoen voor de grote prijzen. De verwachtingen zijn hoog, de druk hoog. Die leggen ze zichzelf ook op. Alleen bij Hazard... Ligt die wakker van een verloren match?", eindigt Degryse met een lachje.