Turkse speler was in club Reina tijdens aanslag: Ze verdachten ons allemaal

Turkse speler was in club Reina tijdens aanslag: "Ze verdachten ons allemaal"

01-01-2017 17:09

Bij de aanslag in discotheek Reina in Istanbul tijdens oud en nieuw is de Turkse voetballer Sefa Boydas aan de dood ontsnapt. De speler van Beylerbeyi vertelt over de gebeurtenissen in de nachtclub, waar zeker 39 mensen om het leven kwamen door terroristen die het vuur openden op de gasten.

Reina is een onder voetballers en andere beroemdheden bekende club. Nadat de terroristen om 01.15 uur Turkse tijd begonnen te schieten, brak de paniek uit. Vrouwen vielen flauw, onder wie een vriendin van Boydas. "Ik heb haar om mijn rug genomen en ik ben onmiddellijk beginnen lopen. Ik weet niet hoe ik erin geslaagd ben om weg te komen", zegt de voetballer.

"Op momenten als deze wacht je niet af, als er links geschoten werd, liepen we allemaal naar rechts. Zo konden ongeveer 50 mensen ontkomen." De agenten die snel ter plaatse waren wisten volgens Boydas niet was ze moesten doen. "Ze wisten niet wie de schutter was, ze verdachten ons allemaal."

Boydas was eigenlijk helemaal niet van plan naar Reina te gaan. "Ik had een voorgevoel. Daarom ben ik pas laat gekomen, na middernacht. En tien minuten later gebeurde het drama."