Tottenham Hotspur bezorgt Watford nieuwjaarskater en scoort erop los

01-01-2017 16:26

Tottenham Hotspur is het jaar uitstekend begonnen met een 1-4 overwinning op bezoek bij Watford. Bij rust stond het al 0-3 en konden de mannen van manager Mauricio Pochettino de krachten gaan sparen.

Harry Kane maakte de eerste Premier League-treffer van 2017 op aangeven van Kieran Trippier, die even later ook verantwoordelijk was voor de asssit bij de 0-2 van Kane. Dele Alli, die eerder in de eerste helft al de lat had geraakt, maakte er koeltjes 0-3 van en tekende vlak na rust ook voor zijn tweede treffer van de middag: 0-4. Het werd zo een mooie middag voor Tottenham, waar Toby Alderweireld de hele wedstrijd speelde. Mousa Dembélé bleef de hele wedstrijd op de bank, terwijl Jan Vertonghen ontbrak vanwege een schorsing na zijn vijde gele kaart.

Christian Kabasale mocht tien minuten voor tijd nog invallen bij Watford. De Rode Duivel zag vlak voor het einde van de match hoe Younes Kaboul nog de eer redde voor de thuisploeg. De Spurs klimmen dankzij de overwinning naar de derde plaats in de Premier League, terwijl Watford FC op plaats dertien blijft staan.