'Barça-doelman blesseerde zich door te gaan joggen in de kerstperiode'

'Barça-doelman blesseerde zich door te gaan joggen in de kerstperiode'

01-01-2017 13:11

Jasper Cillessen heeft tijdens de feestdagen een kuitblessure opgelopen. Daardoor zorgde de Nederlandse doelman voor verbaasde blikken bij zijn club FC Barcelona. De oorzaak achter de blessure van Cillessen is bekend bij het Spaanse Sport.

Het medium stelt dat Cillessen een rondje is gaan lopen om zijn conditie ook tijdens de vakantie op peil te houden. Maar die goede bedoelingen kwamen hem op een kwetsuur te staan. Tijdens het joggen heeft Cillessen zich verstapt en schoot het in zijn kuit, zo luidt de berichtgeving.

Barcelona maakte al bekend dat Cillessen ongeveer twee weken buitenspel staat door de blessure. Daardoor mist hij de nodige duels in het nieuwe jaar. Cillessen keept doorgaans namelijk in bekerduels, in plaats van eerste keeper Marc-André ter Stegen, maar komt niet in actie in de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao, op 5 januari.

Tot en met 14 januari speelt Barça vier duels. Na het bezoek aan Bilbao volgt een uitduel met Villarreal, gevolgd door de return uit het tweeluik met Bilbao en een thuisduel met Las Palmas.