'Nieuwe transfer lonkt voor City-spits: voorzitter pakt vliegtuig naar Engeland'

'Nieuwe transfer lonkt voor City-spits: voorzitter pakt vliegtuig naar Engeland'

31-12-2016 16:42

Het verblijf van Wilfried Bony bij Stoke City blijkt mogelijk tot een paar maanden beperkt. De Ivoriaanse spits, die in de zomer door Manchester City werd uitgeleend aan Stoke City, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Besiktas. Dat melden Turkse media zaterdag. 

In tien Premier League-optredens namens Stoke maakte Bony (28) dit jaar twee goals. The Potters huren de Afrikaanse spits van City, waar hij afgelopen jaargang weinig aan spelen toekwam. In januari is er een mogelijkheid om de verhuurperiode van Bony te beëindigen. Mogelijk heeft City daar oren naar als Besiktas flink wil betalen voor de oud-speler van onder meer Swansea City.

Besiktas-president Fikret Orman pakt volgens AMK Sport volgende week het vliegtuig om in Engeland gesprekken te voeren met vertegenwoordigers van Stoke en Manchester City. Inzet is een definitieve transfer van Bony, die in het Etihad Stadium nog vastligt tot de zomer van 2019. Besiktas werd afgelopen seizoen kampioen van Turkije. De achterstand op Başakşehir, de verrassende koploper van de Süper Lig, bedraag momenteel één punt.