Anderlecht krijgt tegenvaller te verwerken, Standard haalt opgelucht adem

Anderlecht krijgt tegenvaller te verwerken, Standard haalt opgelucht adem

31-12-2016 16:30
2

Georges Leekens heeft zijn huiswerk af. De bondschoach van Algerije maakte zaterdag zijn selectie voor de Afrika Cup in Gabon (14 januari - 5 februari). De Belgische topclubs zullen zijn keuzes met wisselende gevoelen ontvangen.

Anderlecht kreeg namelijk een tegenvaller te verwerken. Paars-wit moet in januari nog een sterkhouder missen, want Sofianne Hanni zit bij de 23 geselecteerde spelers. Hanni zat oorspronkelijk niet eens in de voorselectie, maar dit bleek om een administratieve fout te gaan. Vrijdag werd al bekend dat Kara Mbodj met Senegal naar het tornooi gaat. Anderlecht moet tot slot vrezen voor een tijdelijke afwezigheid van Frank Acheampong, want hij zit in de voorselectie van Ghana.

Standard zal juist opgelucht hebben gereageerd op de selectie van Leekens. Hij laat Standard-spits Ishak Belfodil namelijk thuis. De Rouches kunnen in de strijd om een ticket voor Play-Off 1 dus gewoon beschikken over de sterspeler. Belfodil was met zes treffers en vier assist al heel belangrijk in de competitie. Aleksandar Jankovic is ongetwijfeld heel blij dat zijn aanvalsleider niet hoeft te missen.