Doelman zorgt met 'kerstblessure' voor verbaasde blikken bij Barcelona

Doelman zorgt met 'kerstblessure' voor verbaasde blikken bij Barcelona

30-12-2016 19:02

Jasper Cillessen is niet in staat om op 5 januari met FC Barcelona aan te treden tegen Athletic Bilbao. Bij de Nederlandse goalie is deze week een kuitblessure vastgesteld. Dat meldt zijn werkgever. Daardoor is hij twee weken uit de roulatie.

Barça is volgens het dagblad El Mundo Deportivo hoogst verbaasd over de blessure van de Oranje-international. Vóór de kerstonderbreking had Cillessen namelijk nergens last van. Tijdens de mini-vakantie had hij ook geen sportieve verplichtingen. Barcelona heeft de blessure van Cillessen zelf nog niet bevestigd. 

De keeper mist waarschijnlijk de eerste vier duels van het nieuwe kalenderjaar. Barça begint 2017 met een een uitduel in de Copa del Rey. Athletic Bilbao is de tegenstander. Zes dagen later staat in Camp Nou de return op het programma.

Tussendoor (8 januari) gaat de formatie van trainer Luis Enrique op bezoek bij Villarreal. Op 14 januari volgt er een thuiswedstrijd tegen Las Palmas. Cillessen staat dit seizoen onder de Barça-lat tijdens bekerduels. In de competitie krijgt de Duitser Marc-André ter Stegen de voorkeur.