Ex-bondscoach België denkt nog niet aan stoppen: 'Plezier is er weer'

Ex-bondscoach België denkt nog niet aan stoppen: 'Plezier is er weer'

29-12-2016 20:55

Dick Advocaat staat zo goed als zeker ook volgend seizoen aan het roer bij Fenerbahçe. De 69-jarige Nederlander heeft het uitstekend naar zijn zin in Istanbul en wil verlengen.

Advocaat tekende bij zijn komst in september een eenjarig contract. Het gevoel is echter zó goed, dat beide partijen neigen naar een langere samenwerking. Fenerbahçe wil Advocaat een tweejarig contract aanbieden. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin", reageert hij in gesprek met Sporx.

Het lijkt zo goed als zeker dat de Fenerbahçe-trainer tot zijn 71e gaat bijtekenen. "Ik ben gelukkig in deze werkomgeving. Het plezier is er weer", zegt Advocaat. "Ik wilde aanvankelijk niet meer bij een club werken, maar ik ben van mening veranderd. Als de club met mij door wil, is mijn antwoord 'ja'."

Naast Advocaat krijgen ook zijn assistenten Cor Pot en Mario Been een nieuw contract van Fenerbahçe. Na zestien wedstrijden onder hun leiding staat de Turkse topclub op de vierde plek in de Süper Lig. Donderdagavond won Fener de laatste wedstrijd van 2016 met 6-0 van Belediyespor.