Alle verdedigende hoop van Gent ligt bij Olympisch medaillewinnaar

Alle verdedigende hoop van Gent ligt bij Olympisch medaillewinnaar

29-12-2016 16:20

De kritiek op de verdediging bij AA Gent is al enkele weken nadrukkelijk aanwezig in en rond de Ghelamco Arena. Nu hebben de Buffalo's dan ook een opmerkelijke speler bij de ploeg gehaald. Olympisch medaillewinnaar William Troost-Ekong moet na nieuwjaar de defensieve problemen bij Gent gaan oplossen, weet Het Laatste Nieuws.

Ver hoefde Gent alvast niet te zoeken naar de versterking. Troost-Ekong had de club enkel op huurbasis verlaten in de zomer van 2015. AA Gent nam de jonge Nederlander toen over van FC Groningen maar Troost-Ekong verdween meteen op uitleenbasis naar het Noorse Haugesund. Daar ontpopte de 23-jarige Troost-Ekong zich echter tot een revelatie in Noorwegen. Verder haalde hij ook nog een basisplek in het nationale elftal van Nigeria én haalde hij op de Olympische Spelen een bronzen medaille met de U23 van Nigeria.

Allemaal prima geluiden vanuit de hoek van Troost-Ekong, die ook AA Gent bereikten. Hein Vanhaezebrouck wilde de Nederlander er graag al bij vanaf de competitiestart, maar het bedrag om de huurverbintenis op te zeggen met Haugesund bleek onbespreekbaar. Daarom streek Troost-Ekong pas midden november neer in Gent. De verdediger, die wel pas na de winterstop speelgerechtigd is, maakt blijkbaar indruk op de training bij AA Gent. Bovendien integreerde hij zich prima in de kleedkamer bij de Gentenaren.