Tottenham veegt vloer aan met Southampton, Vertonghen over de schreef

28-12-2016 22:39

Tottenham Hotspur heeft 2016 afgesloten met een ruime overwinning op Southampton. Op St. Mary's werd het 1-4. Jan Vertonghen liet zich opmerken door een stevige ingreep.

De avond begon nog zo goed voor Southampton, dat binnen twee minuten op voorsprong kwam door Virgil van Dijk. De gewilde verdediger kopte de 1-0 binnen. Lang kon de thuisclub daar niet van genieten. Dele Alli klopte Van Dijk na iets meer dan tien minuten spelen in de lucht en tekende voor de gelijkmaker.

In de tweede helft ging het plotseling hard. Harry Kane maakte de 1-2, schoot even later een strafschop huizenhoog over, maar door de rode kaart voor Southampton-aanvaller Nathan Redmond was de wedstrijd gespeeld. Heung-Min Son en opnieuw Alli vergrootten in de slotfase de schade: 1-4.

Twee minuten voor tijd viel er nog een persoonlijk succesje te noteren voor Janssen. De Tottenham-spits viel in voor Kane en maakte na anderhalve maand blessureleed zijn rentree. Tottenham mist op nieuwjaarsdag tegen Watford overigens Jan Vertonghen en Kyle Walker. Het duo kreeg een gele kaart en is geschorst. Vertonghen ontsnapte ook aan rood, toen hij zijn hand liet wapperen.