'Premier League-ploeg zoekt nieuwe coach, Stam kandidaat'

'Premier League-ploeg zoekt nieuwe coach, Stam kandidaat'

28-12-2016 09:06

Jaap Stam staat hoog op de wensenlijst van Swansea City om de ontslagen manager Bob Bradley op te volgen. Dat weet De Telegraaf. De Nederlander is momenteel manager van Reading, maar kan een stap hogerop maken.

Met Reading is Stam werkzaam in het Championship, maar de voormalig verdediger van Manchester United is een belangrijke kandidaat bij Premier League-club Swansea. Bij The Swans staan Leroy Fer en Mike van der Hoorn onder contract. Tot voor kort had John van Zweden aandelen in de club, maar die heeft hij inmiddels verkocht.

Stam is bezig aan een prima seizoen bij Reading, dat op de derde plek staat op het tweede niveau van Engeland. Hij strijdt dan ook mee om promotie naar de Premier League. Stam sloot afgelopen zomer aan bij zijn huidige werkgever; hij was voorheen trainer van Jong Ajax. Stam vroeg dinsdag al duidelijkheid aan Reading.

Swansea zit zonder manager na het ontslag van Bradley. Hij stond slechts 85 dagen aan het roer. The Swans verloren zeven van de elf wedstrijden onder zijn leiding.