Mignolet en Origi winnen met Liverpool vlot van Stoke City

27-12-2016 20:18

Liverpool heeft dinsdagavond het gat met koploper Chelsea teruggebracht tot zes punten. Stoke City kwam nog wel op voorsprong op Anfield, maar werd vervolgens overlopen: 4-1.

The Reds wonnen in eigen huis door doelpunten Adam Lallana en Roberto Firmino voor rust en Gianelli Imbula (eigen goal) en Daniel Sturridge na rust. Laatstgenoemde had als invaller één minuut nodig om zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen te maken.

Stoke mocht op Anfield nog wel éven geloven in een goed resultaat, toen Jon Walters op aangeven van Erik Pieters de 0-1 liet aantekenen. Bij Liverpool stond Simon Mignolet de hele wedstrijd tussen de palen. Divock Origi stond ook in de basis, maar werd in de slotfase vervangen. Door de vier doelpunten bracht Liverpool de teller overigens op 86 doelpunten in 2016, een clubrecord.