Borkelmans is geen vriend van Martinez: Belachelijk en respectloos

Borkelmans is geen vriend van Martinez: "Belachelijk en respectloos"

27-12-2016 16:30
1

Roberto Martinez is stilaan ingewerkt als bondscoach van de Rode Duivels. De Spanjaard doet het uitstekend in de campagne voor het WK, maar Vital Borkelmans is toch geen fan van hem. Zijn uitspraken hebben hem pijn gedaan.

Borkelmans vindt dat Martinez bijzonder weinig ontzag toont voor zijn voorgangers. "Je zal van ons nooit kritiek horen op een andere trainer. Maar als ze na ons iemand aanstellen die op de vraag wat hij van de Belgische ploeg denkt, antwoordt: ‘Heb je twee uur?’ dan stuit me dat enorm tegen de borst. Het is respectloos en belachelijk. Hij is zelf ontslagen bij Everton: daar zouden we ook vijf uur over kunnen praten", vertelt Borkelmans in Humo.

Ondanks die uitspraken wil Borkelmans het verleden nu definitief achter zich laten. "Wat voorbij is, is voorbij. Kijk vooruit! Wij hebben iets neergezet en we hebben ervan genoten: nu is het aan iemand anders. Doet hij het goed, dan zal ik de eerste zijn om hem te complimenteren. Je kan er nu nog niet veel van zeggen: ze hebben tegen Janneke en Mieke gespeeld."