'Chinezen richten vizier nu op Fiorentina: bod van 40 miljoen op aanvaller'

'Chinezen richten vizier nu op Fiorentina: bod van 40 miljoen op aanvaller'

27-12-2016 15:04
0

Nikola Kalinic wordt mogelijk de volgende speler uit een Europese topcompetitie die de overstap maakt naar China. Tianjin Quanjian, de club van trainer Fabio Cannavaro, heeft volgens Italiaanse media een bod uitgebracht op de Kroatische Fiorentina-spits. 

Liefst veertig miljoen euro wilde Tianjin Quanjian betalen voor de 28-jarige international. Die aanbeiding is door Fiorentina van tafel geveegd, maar de kans is groot dat Tianjin op korte termijn een verbeterd bod gaat uitbrengen. Kalinic heeft in zijn contract een transferclausule van vijftig miljoen euro staan. La Viola is kansloos als dat bedrag op tafel wordt gelegd door de Super League-formatie. Kalinic maakte dit seizoen acht doelpunten in de Serie A. 

In het afgelopen jaar is de ene na de andere grote naam uit West-Europa gezwicht voor de megasalarissen die worden betaald in het Verre Oosten. De Chinese overheid blijkt bereid om gigantisch veel geld in de Super League te pompen. Op die manier wordt het Chinese voetbal over de hele wereld gepromoot. Afgelopen week verkaste Oscar (Chelsea) voor meer dan zestig miljoen euro naar Azië. Ook Carlos Tévez (Boca Juniors) staat op het punt om een duizelingwekkend contract te signeren in China. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie