Titanenstrijd wenkt bij topschutters: Niet op fixeren, want hij scoort elke week

Titanenstrijd wenkt bij topschutters: "Niet op fixeren, want hij scoort elke week"

27-12-2016 08:34

Club Brugge en RSC Anderlecht duiken 2017 in als de respectievelijke nummer één en twee uit de Jupiler Pro League. Ook naast de algemene rangschikking vechten beide teams echter een verbeten strijd uit. In de topschutterstand jaagt Jelle Vossen namelijk op Lukasz Teodorczyk.

Vossen nette tegen Royal Excelsior Moeskroen zijn twaalfde van het seizoen. Sterke cijfers, maar Teodorczyk had zijn totaal eerder op maandag al aangedikt tot zestien stuks. Vossen beseft dat de concurrentie taai is. "Het heeft geen zin om mij op Teodorczyk te fixeren, want hij scoort elke week", lacht de goalgetter van Blauw-Zwart.

"Ik zit aan 12 goals en ben daar heel tevreden mee. Het doet deugd om te scoren, maar soms lukt het ook met een assist om de ploeg te helpen. Die Gouden Stier is geen drijfveer. Ik zie wel waar ik eindig", houdt hij zich op de oppervlakte.

Zijn doelpunt tegen Moeskroen mocht alvast gezien worden. "Het moest via de flanken gebeuren en dat is goed gelukt. Ricardo (van Rhijn, red.) legde de bal opnieuw fantastisch neer. Het is nu al de derde keer dat we zo scoren. Voor mij is het een zegen dat hij de bal zo voor doel kan zwiepen", zwaait Vossen met lof.