Harbaoui vult vacature perfect in: Wij zoeken een doelpuntenmaker

Harbaoui vult vacature perfect in: "Wij zoeken een doelpuntenmaker"

27-12-2016 07:26

De passage van Hamdi Harbaoui bij RSC Anderlecht wordt er een om snel te vergeten. De aanvaller kwam in de zomer over om de strijd aan te gaan met Lukasz Teodorczyk, maar past helemaal niet in de plannen van René Weiler. Sporting Charleroi biedt een uitweg.

Na de onderlinge confrontatie tussen beide teams op Mambourg (0-2-winst voor Anderlecht) ging niemand bij de Carolo's het thema uit de weg. "Harbaoui interesseert ons zeker", deelde trainer Mazzu mee aan Het Nieuwsblad. "Maar we zoeken ook Belgen, anders komen we in de problemen." Op het wedstrijdblad moeten immers telkens minstens zes landgenoten staan, een criterium waar Charleroi niet altijd even makkelijk aan voldoet.

Na al die jaren in België zou Harbaoui, Tunesisch international, wel over Belgische papieren beschikken. Ook Charleroi-manager Mehdi Bayat flirt openlijk met hem. "We zoeken een doelpuntenmaker. Harbaoui heeft veel kwaliteiten en ik weet dat er veel interesse is voor hem, maar hij toont ook interesse voor Charleroi. Ik ken zijn manager goed en kom ook goed overeen met de club waar hij speelt." De zaakwaarnemers van Harbaoui is... Mehdi's broer Mogi Bayat.