Club heeft kerstcadeau van sterke Delac nodig om Moeskroen opzij te zetten

Club heeft kerstcadeau van sterke Delac nodig om Moeskroen opzij te zetten

26-12-2016 22:20

Club Brugge heeft zich op tweede kerstdag verzekerd van de koppositie in de Jupiler Pro League. Thuis tegen Royal Excelsior Moeskroen kostte dat wel bloed, zweet en tranen. Uiteindelijk mocht de kampioen bezoekende doelman Matej Delac, die een hoofdrol vertolkte, bedanken: 2-1.

Blauw-Zwart begon het duel tegen de laagvlieger nochtans met de voet op het gaspedaal. Voor Moeskroen was het meteen alles hens aan dek, onder meer op een kopbal van Dion Cools. Na acht minuten counterden de Henegouwers echter dodelijk: Trezeguet vond Aristote Nkaka, die laag binnenkopte. Club probeerde te reageren, maar stootte steeds op de sterke Delac.

Met de pauze in zicht kreeg José Izquierdo een uitstekende mogelijkheid, maar opnieuw reageerde Delac gevat. Bij het rustsignaal daalde een luid fluitconcert over Jan Breydel heen. Club zou vol op de aanval uit de kleedkamer komen, maar mocht na één minuut al opgelucht adem halen. Nkaka raakte, opnieuw op aangeven van Trezeguet, de lat.

Erop en erover in laatste half uur
Moeskroen kreunde wel meer en meer. Delac, tot dan toe de held, besloot de thuisploeg een handje te helpen. Een vrije trap van Ricardo van Rhijn schatte hij totaal verkeerd in: 1-1. De Nederlander leek bevrijd, want luttele minuten later bediende hij Jelle Vossen, die binnenschoof. In enkele minuten tijd draaide Club een lastige situatie zo helemaal om.

Moeskroen lag tegen het canvas en in het vervolg kwamen de Bruggelingen niet meer in moeilijkheden. Ruud Vormer en Cools trachtten de score nog aan te dikken, maar dat lukte niet. Club duikt 2017 zo in als koploper. Voor Moeskroen wordt het een zwarte overgang van oud naar nieuw: de Henegouwers staan afgescheiden laatst.