Waasland-Beveren en Lokeren missen resem kansen in spannende derby

Waasland-Beveren en Lokeren missen resem kansen in spannende derby

26-12-2016 16:20

De derby tussen Lokeren en Waasland-Beveren kent geen winnaar. Het duel eindigde op een scoreloos gelijkspel. Beide ploegen gingen wel duidelijk voor winst, maar een doelpunt zat er niet in. Runar Kristinsson zal ondanks de goede helft toch niet tevreden zijn met de uitslag.

De Waaslandse derby begon bijzonder leuk met kansen aan beide kanten. Zowel Lokeren als Waasland-Beveren konden de doelman van de tegenstander in actie doen schieten. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Lokeren toch meer in de partij.

De thuisploeg nam de wedstrijd in handen, maar kon Laszlo Köteles niet kloppen. Waasland-Beveren hield goed stand en de bordjes gelijk. Een leuke pot voetbal werd er gebracht, maar een winnaar kwam er nog niet uit de bus.

Afgekeurd doelpunt en ultieme redding
Na de rust was er vooral een mak Lokeren te zien. Waasland-Beveren herpakte zich en kreeg onder meer via Zinho Gano enkele goede kansen. Vijftien minuten voor tijd leek Lokeren dan toch langszij te komen, maar het doelpunt van Marko Miric werd afgekeurd voor een duwfout.

In de slotminuut behoedde Barry Boubacar Copa de thuisploeg nog voor een nederlaag met een ultieme redding op een poging van Gano. De Wasico eindigde daardoor uiteindelijk zonder doelpunten en zonder winnaar.

Lokeren springt door het gelijkspel wel over KV Kortrijk naar de tiende plek, maar had zeker een beter resultaat verwacht. Waasland-Beveren blijft steken op de veertiende plek in de stand.