'Belgische topclubs mogen hopen, sterkhouder Charleroi sluit transfer niet uit'

'Belgische topclubs mogen hopen, sterkhouder Charleroi sluit transfer niet uit'

26-12-2016 10:18

Clinton Mata sluit een transfer naar de Belgische topclubs zeker nog niet uit. De Angolees leek op weg naar het buitenland. Daar komt nu mogelijk verandering in. Een tussenstap naar een Belgische topclub zou hij ook wel zien zitten.

Mata lijkt aan het einde van dit seizoen Charleroi te gaan verlaten. Onlangs werd de rechtsachter nog in verband gebracht met Genk, Anderlecht en Gent. "Ik wil eerst mijn doelstellingen bij Charleroi halen en nadien beslist de club. Het buitenland draagt mijn voorkeur weg, vooral Engeland en Duitsland. Maar we moeten de Belgische competitie niet negeren. Bij Anderlecht, Club Brugge of AA Gent zou ik ook nog een stap kunnen zetten", zegt de speler in La Capitale.

Het is nog maar de vraag welke club Mata ook wil hebben en kan gebruiken. Anderlecht heeft momenteel Dennis Appiah en Andy Najar op die positie lopen. Al lijkt Najar Anderlecht te gaan verlaten aan het einde van dit seizoen. Landskampioen Club Brugge heeft er Ricardo van Rhijn en Dion Cools lopen. Genk en Gent zitten dan weer met Timothy Castagne en Thomas Foket. Maar die vertrekken mogelijk ook bij hun club.