'Liverpool haalt Nederlandse international binnen voor dikke 20 miljoen'

'Liverpool haalt Nederlandse international binnen voor dikke 20 miljoen'

26-12-2016 09:15

Liverpool gaat vol voor Quincy Promes, meldt The Daily Mirror. De Nederlandse aanvaller is de tweede keus, omdat Jürgen Klopp de strijd om de krabbel van Julian Draxler niet kon winnen.

Paris Saint-Germain kaapte Draxler voor de neus van de Liverpudlians weg. Zodoende drijft Patrick Kluivert, die bij PSG technisch directeur is, Promes in de handen van The Reds. Klopp is nog op zoek naar een aanvallende impuls, mede omdat Philippe Coutinho langer moet herstellen van een blessure. Ook door de deelname van Sadio Mané aan de Afrika Cup komt Liverpool zonder extra flankaanvaller krap te zitten in januari.

Klopp sprak met zijn landgenoot Draxler over een transfer van VfL Wolfsburg naar Liverpool. De Duitser koos echter voor het grote geld bij PSG. Daardoor is Promes weer in beeld gekomen. Hij werd al vaker in verband gebracht met Liverpool en wordt gezien als ideaal doelwit. De 24-jarige speler blinkt uit bij Spartak Moskou. Door een gelimiteerde transfersom van circa 23,5 miljoen euro is hij voor Liverpool een koopje.

Daarbij komt ook nog dat Promes de Nederlander Georginio Wijnaldum van Liverpool goed kent. Spartak heeft zich voorbereid op een vertrek door Aleksandr Samedov als vervanger in de startbokken te zetten.