Depoitre heeft geen spijt van transfer, maar twijfelt wel over toekomst bij Porto

Depoitre heeft geen spijt van transfer, maar twijfelt wel over toekomst bij Porto

24-12-2016 13:20

Laurent Depoitre maakte afgelopen zomer een miljoenentransfer van AA Gent naar FC Porto. Onze landgenoot was in de eerste zes maanden niet meer dan een invaller bij de Portugese topclub. Toch heeft Depoitre geen spijt van zijn keuze.

Depoitre heeft wel zijn twijfels. "Je stelt je vragen. Misschien wordt het wel een erg kort avontuur in Portugal? Al dacht ik niet onmiddellijk aan het einde. Kijk, het zou anders zijn mocht ik mijn beste niveau halen en nog altijd tekortschieten. Alleen heb ik niet de indruk dat ze in Porto weten wat ik kan'', zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De Rode Duivel kende ook door privé-omstandigheden een zware periode. "Mijn nonkel, de tweelingbroer van mijn vader, overleed op amper 55-jarige leeftijd. Plots besef je dat er belangrijkere zaken zijn in het leven dan voetbal. Ik had een zeer hechte relatie met hem. Hij kwam in Gent naar al mijn wedstrijden kijken. En wanneer ik naar Porto trok, kocht hij speciaal een televisiedecoder om het Portugese voetbal te kunnen zien. Ik weet dat hij fier op me was'', zo spreekt Depoitre over zijn persoonlijke verdriet.