VP Awards: het beste centrale middenveld uit de Jupiler Pro League

VP Awards: het beste centrale middenveld uit de Jupiler Pro League

25-12-2016 08:00

Het einde van 2016 sluipt steeds dichterbij. Naast heerlijke feestmaaltijden, onverwachte cadeautjes en knallende champagneflessen kunnen ook de traditionele eindejaarslijstjes niet ontbreken. VoetbalPrimeur.be doet met plezier mee aan die traditie en geeft jou de kans om de VP Awards uit te reiken. In dit deel: de award voor het beste duo centraal op het middenveld.

De opties
Het hart van het elftal, de twee motoren die een ploeg kunnen doen draaien, daar zijn we naar op zoek. Bij kampioen Club Brugge lopen twee stevige kanshebbers rond. Timmy Simons vierde onlangs zijn 40e (!) verjaardag, maar bestrijkt het veld nog steeds als een jong veulen. Maatje Ruud Vormer brengt offensief wat extra’s dankzij zijn slimme looplijnen en doelgerichtheid.

Terwijl Club op ervaring teert, bouwt RSC Anderlecht haar fundamenten op twee youngsters: Leander Dendoncker en Youri Tielemans. Dat gaat gepaard met hoogtes en laagtes. Soms laten beide jeugdproducten zich overvleugelen door de tegenstander. Dat zal Renato Neto nog maar zelden overkomen. Het vertrek van generaal Sven Kums heeft allerminst een negatieve invloed gehad op de Braziliaan.

Twee jongens die echt over een middenveld kunnen heersen, zijn Wilfred Ndidi (KRC Genk) en Soualiho Meïté (Zulte Waregem). De eerste speelde de voorbije maanden alles kapot, in België evenals in Europa, en realiseert binnenkort zonder twijfel een droomtransfer. Ook Meïté bezorgde heel wat tegenstanders nachtmerries. Beiden bezitten de power om het werk van twee mensen op hun schouders te nemen.

Als Meïté genoemd wordt, verdient Lukas Lerager zeker een eervolle vermelding. Met zijn loopwerk stelt de Deen Meïté zijn kompaan in staat om uit te blinken. Adrien Trebel wordt bij Standard Luik dan weer geregeld aan iemand anders gekoppeld. Toch blijft de aanjager altijd overeind. Tot slot mag ook de gouden linker van Stef Peeters niet vergeten worden.

VP’s selectie:
- Leander Dendoncker (RSC Anderlecht)
- Souahito Meïté (Zulte Waregem)
- Wilfred Ndidi (KRC Genk)
- Renato Neto (AA Gent)
- Timmy Simons (Club Brugge)
- Youri Tielemans (RSC Anderlecht)
- Adrien Trebel (Standard Luik)
- Ruud Vormer (Club Brugge)