Anderlecht maakte déclic na verloren topper: Goed groepsgesprek gehad toen

Anderlecht maakte déclic na verloren topper: "Goed groepsgesprek gehad toen"

23-12-2016 18:29

RSC Anderlecht heeft donderdagavond een belangrijke zege geboekt op het veld van concurrent AA Gent. Paars-wit won –weliswaar gevleid – met 2-3 in de Ghelamco Arena. Kapitein Sofiane Hanni mocht vandaag nog eens vieren, want hij werd door Georges Leekens opgeroepen om met Algerije deel te nemen aan de Afrika Cup.

"Het is eer om het shirt van Algerije te mogen aantrekken", vertelde Hanni op een persconferentie. Over de winst tegen Gent had hij alleen maar positieve zaken te vertellen. "Het vertrouwen wordt steeds groter, zeker na deze twee overwinning op vier dagen tijd. Dat heeft deugd gedaan, vooral de winst in de Ghelamco Arena."

"We trekken met veel vertrouwen en motivatie naar Charleroi, waar we zullen proberen onze derde zege in één week te boeken”, aldus Hanni, die verklaarde dat er een déclic kwam na de verloren wedstrijd tegen Zulte Waregem.

"We hebben toen een goed groepsgesprek gehad. We hebben tegen onszelf gezegd: ook bij een grote club heb je het recht om een wedstrijd te verliezen. Het seizoen duurde nog lang. We moesten onze weg nog vinden. Sindsdien spelen volgens mij steeds beter."