Nielsen is verantwoordelijk voor nederlaag Gent, niet Lambrechts

"Nielsen is verantwoordelijk voor nederlaag Gent, niet Lambrechts"

23-12-2016 14:40
1

KAA Gent was donderdag razend op scheidsrechter Erik Lambrechts. Die stuurde Anderson Estiti met rood van het veld, een zware sanctie. De commentaren van Gent waren niet mals, maar volgens François Colin was Lambrechts niet de oorzaak van de Gentse nederlaag.

"Volgens AA Gent werd de topper tegen Anderlecht bepaald door één moment: de rode kaart voor Esiti. Dat is niet juist. Niet Erik Lambrechts, maar wel Lasse Nielsen is de hoofdverantwoordelijke voor de onverdiende nederlaag. Maar het is natuurlijk gemakkelijker om de ref de zwarte piet toe te schuiven dan een eigen speler", schrijft Colin bij De Witte Duivel. 

Meer dan de rode kaart bepaalden de eerste twee tegengoals de wedstrijd, vindt Colin. "Ook wie overtuigd is dat Lambrechts in de fout ging, kan niet naast de vaststelling dat Nielsen twee keer in de fout ging. De Scandinaviër deed Lukasz Teodorczyk de eerste en tweede goal van Anderlecht cadeau. Dat waren de echte keerpunten in de match."

Daarnaast werd in de tweede helft Anderlecht enkele keren benadeeld door Lambrechts. "Voorzitter Ivan De Witte had het over een ‘incompetente ref’, maar daar viel alleen in de tweede helft iets voor te zeggen. Hanni had een overduidelijke strafschop moeten krijgen en de penalty voor de thuisploeg was een lachertje. Kortom, twee beslissingen in het voordeel van Gent."