Bayern stelt orde op zaken in Duitse topper: 'We hadden geen schijn van kans'

Bayern stelt orde op zaken in Duitse topper: 'We hadden geen schijn van kans'

22-12-2016 10:10

Bayern München herstelde woensdagavond in de kraker tegen RB Leipzig de verhoudingen in de Bundesliga. Trainer Carlo Ancelotti was zeer te spreken over de 3-0 zege van de titelhouder.

"De eerste dertig minuten waren perfect", stelt de Italiaan in Duitse media. "Ons tempo was heel erg hoog", doelt hij op de fase waarin Bayern op een 2-0 voorsprong kwam en Emil Forsberg namens Leipzig mocht inrukken met een rode kaart. "We waren ontzettend agressief en hadden steeds de controle. Deze zege geeft ons heel veel zelfvertrouwen."

Door de overwinning kroonde de ploeg van Arjen Robben zich tot winterkampioen. Leipzig volgt op drie punten achterstand. "Heel Duitsland keek uit naar dit duel", stelt aanvoerder Philipp Lahm. "En het was een wedstrijd tussen twee teams die zichzelf wilden bewijzen. Wij wilden voor de winterstop nog één keer knallen en dat is gelukt."

Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl kon niet ontkennen dat zijn ploeg zijn meerdere heeft gevonden. "Bayern is een geweldige ploeg, vanaf het eerste fluitsignaal lieten ze zien wat ze wilden. In de eerste helft hadden we geen schijn van kans. Zelfs als we toen op ons best waren geweest, was het heel moeilijk geworden. Dit is een wijze les voor ons."