Efficiënt Club Brugge blijft alleen leider na makkelijke zege tegen Eupen

21-12-2016 22:18

Club Brugge lijkt helemaal op kampioenenkoers. De Bruggelingen kenden weinig problemen op verplaatsing naar Eupen. Het werd 1-4 voor Blauw-Zwart.

Na elf minuten voetballen keek Club Brugge al tegen een achterstand aan. Mamadou Sylla kon al snel scoren voor de thuisploeg. Blauw-Zwart zette enkele minuten later de situatie al recht. Ruud Vormer zorgde voor de gelijke stand.

De situatie werd nog voor het half uur helemaal omgedraaid. Club Brugge kwam op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Siebe Blondelle. Eupen trachtte voor die gelijkmaker te gaan, maar ging te wild en onbesuisd tekeer. Club daarentegen bleef dodelijk efficiënt. Nog voor rust werd het 1-3, opnieuw na een afstandsschot van Vormer.

Eupen begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. Het liep echter in de val van Bruggelingen. Nog voor het uur stond het al 1-4. José Izquierdo pakte dan toch zijn doelpuntje mee. Echt in de problemen kwam Club Brugge ook niet meer. Blauw-Zwart ging nog wel op zoek naar een vijfde doelpunt, maar vond het zo ook al goed genoeg. Dankzij de 1-4 winst blijft Club Brugge alleen leider.