'Büttner kan Eredivisie-rentree laten schieten voor stap naar Israël'

'Büttner kan Eredivisie-rentree laten schieten voor stap naar Israël'

21-12-2016 13:50

Alexander Büttner schermt met belangstelling uit Israël. Het Maccabi Tel Aviv van technisch directeur Jordi Cruijff onderzoekt de mogelijkheid om de linksachter in te lijven.

Dat meldt het Israëlische Walla. Büttner heeft zijn contract ontbonden bij Dinamo Moskou en is dus vrij om te gaan en staan waar hij wil. Een terugkeer naar de Eredivisie leek even aan de orde, maar een nieuw buitenlands avontuur is waarschijnlijker. Maccabi Tel Aviv zou het wel in hem zien zitten.

Cruijff heeft zich naar verluidt persoonlijk gemeld bij het management van Büttner, die wordt vertegenwoordigd door zaakwaarnemer Aleksandar Bursac. Büttner (27) vraagt naar verluidt niet om het miljoenensalaris dat hij opstreek in Rusland, maar wil ook niet té veel inleveren. Belangrijkste voor hem is om weer regelmatig aan spelen toe te komen.

Büttner speelde eerder voor Vitesse en Manchester United. Vorig seizoen werd hij door Dinamo Moskou een half jaar gestald bij Anderlecht. Daar startte hij goed, maar zakte hij snel weer weg.