'Chelsea meldt zich bij Fenerbahçe voor verdedigende versterking'

'Chelsea meldt zich bij Fenerbahçe voor verdedigende versterking'

21-12-2016 13:07

Chelsea mag dan wel de beste verdediging hebben van de Premier League, The Blues zoeken toch versterking achteraan. In die zoektoch zijn ze uitgekomen in Turkije, bij Simon Kjaer.

De Deense verdediger maakt dit seizoen veel indruk voor Fenerbahçe in de Süper Lig en Europa League en heeft daarmee de interesse van Chelsea gewekt. Dat meldt het Turkse Fanatik. De koploper van de Premier League, die in de laatste elf wedstrijden slechts twee goals om de oren kreeg, ziet in Kjaer (26) de beste transferoptie. Hij is ook reatief goedkoop.

Het lijkt erop dat Fenerbahçe geen 'nee' kan zeggen als Chelsea met een grote zak geld aankomt. De Turkse topclub is gebonden aan de regels van Financial Fair Play, waardoor er in januari eigenlijk weer verkocht moet worden. Dick Advocaat zal daar niet blij mee zijn. De Nederlandse trainer zou het geld kunnen steken in nieuwe spelers, maar ziet een vertrek van Kjaer naar verluidt ook als gigantische aderlating. De Deen vormt een sterk koppel met Martin Skrtel en scoorde vijf keer in 67 optredens voor Fener.