Probleem voor Broos, zeven spelers willen niet naar Afrika Cup

Probleem voor Broos, zeven spelers willen niet naar Afrika Cup

21-12-2016 12:31

Hugo Broos zit met de handen in het haar. Over minder dan een maand gaat de Afrika Cup van start in Gabon, maar er duiken serieuze problemen op bij de nationale ploeg van Kameroen. Maar liefst zeven internationals weigeren te spelen.

Broos, bondscoach bij het Afrikaanse land, selecteerde 35 spelers. Hij kreeg echter van zeven spelers telefoon met de mededeling dat ze niet willen spelen op het toernooi. Zo weigerde Liverpool-verdediger Joel Matip omwille van "slechte ervaringen met de vorige technische staf". De Kameroense voetbalbond is niet te spreken over de afzeggingen en dreigt met straffen.

"Zeven spelers belden de coach om te zeggen dat ze onbeschikbaar zijn. Die spelers nemen hun persoonlijke belangen voor, en dat speelt in het nadeel van de nationale ploeg", klonk het in een officieel statement van de bond. "De voetbalbond behoudt het recht om actie te ondernemen tegen deze spelers, in overeenstemming met de FIFA-regels. De coach wil het publiek verzekeren dat hij het best mogelijke team zal samenstellen met spelers die gemotiveerd en vastberaden zijn om de kleuren van Kameroen te verdedigen."