Janevski kan eerste winst vieren, Sint-Truiden zakt helemaal in elkaar

20-12-2016 22:20

Waasland-Beveren heeft voor de verrassing van de speeldag gezorgd. In eigen huis kon het STVV - dat in een goede vorm zat - verslaan. Het werd 3-1 voor de Waaslanders.

Al na zes minuten kon Waasland-Beveren vieren. Een perfecte voorzet van Laurent Jans belandde bij Zinho Gano, die de bal voorbij Lucas Pirard kopte. STVV probeerde te reageren, maar kwam niet tot scoren. Aan de andere kant werd er wel opnieuw gevierd na een doelpunt van Jonathan Buatu. STVV stond nog voor rust al twee doelpunten achter.

STVV begon met serieuze pressing aan de tweede helft. Het was echter Alessandro Cerigioni die kon scoren. De spits van Waasland-Beveren besliste de wedstrijd met een knap doelpunt. STVV kon nog tegenprikken. Twintig minuten voor tijd kreeg het een strafschop na vermeend hands van Ibrahima Seck. Yohan Boli bedankte voor het geschenk en maakte er 3-1 van. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Waasland-Beveren springt dankzij de winst over Eupen naar de dertiende plek in de stand. Sint-Truiden blijft steken op de twaalfde plek. Het heeft nu nog één punt voorsprong op Waasland-Beveren.